• Leu / EUR4.9454
  • Leu / GBP5.7525
  • Leu / USD4.7424
Business Internaţional

Joe Biden, principalul rival al lui Donald Trump, a acceptat în mod oficial nominalizarea în cursa pentru SUA şi promite să aducă sfârşitul „unei perioade negre”

Joe Biden, principalul rival al lui Donald Trump, a acceptat în mod oficial nominalizarea în cursa pentru SUA şi promite să aducă sfârşitul „unei perioade negre”

Autor: Mihai Iorga

21.08.2020, 09:22 84

Joe Biden a acceptat formal candidatura la alegerile prezidenţiale din partea Democraţilor, el fiind la a treia nominalizare pentru postul de preşedinte, după ce prima a fost în 1987. Joe Biden a refuzat să-i pronunţe numele lui Trump în discursul său.

Joe Biden a acceptat nominalizarea la alegerile prezidenţiale din partea Democraţilor, un moment ce vine la mai bine de 30 de ani de la prima încercare de a ocupa postul de preşedinte al SUA, relatează The Guardian.

Biden a avut un discurs puternic în cadrul Convenţiei Naţionale Democrate, care s-a desfăşurat online, în care a promis că va uni Statele Unite şi va ajuta ţara să depăşească o perioadă neagră.

„Aici şi acum vă dau cuvântul meu, dacă îmi încredinţaţi preşedinţia, vom putea depăşi această perioadă neagră. Voi fi un aliat al luminii, nu al întunericului. Împreună putem şi împreună vom reuşi să trecem peste această perioadă a întunericului din America. Vom alege speranţa înaintea fricii, fapte în faţa ficţiunii, corectitudine în faţa privilegiului", a spus Joe Biden.

În vârstă de 77 de ani, candidatul democraţilor a refuzat să-i spună numele lui Donald Trump de-a lungul serii, la care a făcut referire cu „actualul ocupant al biroului” sau „acest preşedinte”. Joe Biden l-a atacat pe Trump, pe care l-a acuzat că a făcut greşeli copilăreşti în gestionarea pandemiei de COVID-19.

„Tragedia din această perioadă nu ar fi trebuit să fie atât de gravă. Actualul preşedinte a eşuat să îndeplinească cele mai de bază sarcini pentru naţiune. A eşuat să ne protejeze. A eşuat să protejeze America. Şi asta, dragi americani, este de neacceptat", a decalarat Joe Biden.

Imediat după discurs, Kamala Harris, care este prima candidată de culoare a Democraţilor din istorie la postul de vicepreşedinte, a urcat pe scenă alături de Biden.

Actuala nominalizare a lui Biden este cea de-a treia a sa: în 1987, pe când era un tânăr senator, s-a înscris în cursa electorală, însă a trebuit să renunţe la puţin timp după, din cauza unui scandal de plagiat în care a fost implicat. 20 de ani mai târziu, el a candidat din nou, însă a fost surclasat de lupta la vârf dintre Barack Obama şi Hillary Clinton.

Alegerile prezidenţiale din SUA au loc pe 3 noiembrie.

 
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - astăzi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9454
Diferență: 0,0486
Ieri: 4.9430
Azi: 4.7424
Diferență: 0,8914
Ieri: 4.7005
Azi: 5.7525
Diferență: 0,5032
Ieri: 5.7237
Azi: 4.9466
Diferență: 0,2981
Ieri: 4.9319