Business Internaţional

JP Morgan incepe procesul de integrare a Bear Stearns

09.04.2008, 15:30 10

Banca americana de investitii JP Morgan Chase, care se afla in proces de preluare a Bear Stearns, va detine majoritatea pozitiilor din conducerea executiva a entitatii ce va rezulta din fuziunea diviziilor de investment banking si de brokeraj, conform unui comunicat intern citat de publicatia The International Herald Tribune.
Dintre cei 26 de directori executivi din cadrul diviziei de investment banking si brokeraj numiti in functie, numai cinci sunt de la Bear Stearns, conform unui memo trimis de Steve Black si Bill Winters, sefii diviziei de investitii a JP Morgan. Acestia sunt Jeff Urwin, copresedinte al diviziei de investment banking, Jeff Mayer si Craig Overlander, copresedinti ai diviziei de instrumente cu venituri fixe, Mike Nierenberg, directorul diviziei financiare si Peter Cherasia, director de operatiuni si tehnologie globala. Aceste numiri in functie sunt prima decizie privind personalul anuntata de la achizitionarea bancii in data de 13 martie. In decizia scrisa nu se mentiona nimic despre directorul executiv al Bear Stearns, Alan Schwartz.
"Recunoastem ca acest anunt nu include toti angajatii ce ocupa functii de management. Inca se poarta discutii cu liderii cheie despre rolul lor si vor urma alte anunturi imediat dupa luarea unor decizii", au declarat Black si Winters. Un purtator de cuvant al JP Morgan a confirmat anuntul, care face referire si la faptul ca banca americana de investitii isi va restructura diviziile, unindu-le pe cele de investment banking si achizitii si fuziuni cu cea care se ocupa cu subscrierea de actiuni si obligatiuni.
Doug Braunstein de la JP Morgan va fi directorul diviziei de investment banking, se va ocupa de operatiunile din America, dar si de fuziunile la nivel mondial. Urwin va fi seful diviziei de investitii in America de Sud si de Nord, in timp ce Klaus Diederichs va fi directorul diviziei de banking si subscrieri din Europa, Orientul Mijlociu si Africa. Gaby Adbelnour va fi responsabil de tranzactiile din Asia Pacific (sud-estul Asiei si Australia). In eventualitatea in care conducerea celor doua banci se va separa, Bill King de la JP Morgan si Nierenberg se vor ocupa de operatiunile ipotecare si cu obligatiuni la nivel mondial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO