Business Internaţional

JPMorgan şi Citi îşi îmbunătăţesc prognozele referitoare la economia chineză. China a publicat săptămâna aceasta date care arată o creştere a consumului în T1

JPMorgan şi Citi îşi îmbunătăţesc prognozele...

Autor: Valeriu Dănilă

19.04.2023, 15:35 120

Analiştii de la JPMorgan şi Citi şi-au îmbunătăţit previziunile pentru economia Chinei, după ce marţi a înregistrat o creştere impresionantă a produsului intern brut în primul trimestru, de 4,5%, titrează CNBC.

JPMorgan şi-a ridicat perspectivele de creştere pentru 2023 la 6,4%, faţă de previziunile anterioare de 6%, spunând că ultimul raport trimestrial indică o îmbunătăţire.

„Datele din Q1 sugerează o revenire puternică a economiei în epoca post-covid”, a spus economistul şef al JPMorgan, Haibin Zhu.

„O serie de factori au condus la revenirea activităţii economice în primul trimestru, inclusiv o revitalizare notabilă a consumului şi serviciilor legate de călătorii”.

De asemenea, Citi şi-a modificat prognoza de creştere la 6,1%, o majorare faţă de estimările anterioare de 5,7%, spunând că economia chineză „este bine poziţionată pe un drum al revenirii post-covid, datorat consumului şi serviciilor”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO