Business Internaţional

Kremlinul răspunde după ce Ucraina a primit rachete de croazieră britanice: Decizia necesită o reacţie adecvată care e pe drum

Kremlinul răspunde după ce Ucraina a primit rachete de...

Autor: Mihai Draghici

11.05.2023, 15:46 94

Rusia va avea o ripostă "adecvată" faţă de livrarea de către Marea Britanie a unor rachete de croazieră cu rază mai lungă de acţiune în Ucraina, avertizează Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei de la Moscova.

Marea Britanie a furnizat Ucrainei rachete de croazieră de tip Storm Shadow, cu raza de acţiune de până la 250 de kilometri, afirmă surse citate de postul de televiziune CNN.

Ben Wallace, ministrul britanic al Apărării, a confirmat decizia de a livra Ucrainei rachete de tip Storm Shadow, fără însă a preciza dacă au fost transferate deja ori nu. "Furnizarea acestor arme oferă Ucrainei cea mai bună şansă de a se apăra", a susţinut Ben Wallace în Camera Comunelor, potrivit cotidianului Le Monde.

"Noi nu vom asista pasiv în timp ce Rusia omoară civili. Rusia trebuie să înţeleagă că doar acţiunile sale au condus la livrarea acestor sisteme în Ucraina", a insistat Wallace.

Kremlinul a condamnat vehement decizia Marii Britanii. "Această acţiune necesită o reacţie adecvată din partea armatei noastre, care va lua decizii relevante din această perspectivă", a avertizat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei Rusiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO