Business Internaţional

Lista actualizată a ţărilor cu risc epidemiologic mare. Cei care vin din acestea intră în carantină

Lista actualizată a ţărilor cu risc epidemiologic mare. Cei care vin din acestea intră în carantină

Autor: Andreea Tobias

20.11.2020, 22:10 1589

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat vineri lista ţărilor şi zonelor cu risc epidemiologic mare. Cei care intră în România din acestea trebuie să intre în carantină. Printre ţările din care se intră în carantină se află Italia, Ungaria sau Austria. 

În zona galbenă, pentru care se impune carantină la domiciliu/ locaţia declarată pentru 14 zile, se află următoarele state:

Muntenegru, Polinezia Franceză, Andorra, Luxemburg, Austria, San Marino, Elveţia, Georgia, Liechtenstein, Slovenia, Cehia, Polonia, Guam, Croaţia, Italia, Franţa, Portugalia, Armenia,
Lituania, Iordania, Macedonia de Nord, Ungaria, Bulgaria, Serbia, United States of America, Bosnia si Herzegovina şi Danemarca.

Se abrogă alin. 2 al art. 3 din Hotărârea CNSU nr. 54 din 12.11.2020, persoanelor care sosesc din Danemarca în România, fiindu-le aplicabile toate excepţiile de la măsura carantinării prevăzute în Hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr. 36, cu modificările şi completările ulterioare.

Până acum, celor care veneau din Danemarca nu le-a fost admisă niciuna dintre excepţiile aplicate celorlalte state.

AFACERI DE LA ZERO