Business Internaţional

Louis Schweitzer intra in consiliul de administratie al AstraZeneca

12.03.2004, 00:00 25



Louis Schweitzer, presedintele si directorul executiv al Renault, a fost numit in consiliul de administratie al grupului farmaceutic britanic AstraZeneca incepand de joi, urmand sa ocupe functia de director neexecutiv, potrivit unui comunicat al Renault.



La finalul anului 2004, se prevede numirea lui Schweitzer in functia de presedinte neexecutiv al AstraZeneca, pozitie ocupata in prezent de Percy Barnevik, care si-a anuntat dorinta de a se retrage.



AstraZeneca se conformeaza practicilor de guvernare corporatista din Marea Britanie, conform carora presedintele conduce consiliul de administratie, iar directorul executiv administreaza compania. Rolul presedintelului este sa supravegheze functionarea adecvata a organismelor de management ale companiei, sa se asigure ca directorii se afla in pozitia de a-si indeplini corect atributiile si sa informeze cu privire la activitatea lor in cadrul adunarii generale anuale.



Mandatul lui Louis Schweitzer de presedinte si director executiv al Renault se va incheia in aprilie 2005. La acea data, el va prelua conducerea consiliului director al constructorului auto, pozitie pe care o va detine in paralel cu cea de presedinte al AstraZeneca.



AstraZeneca, al doilea grup farmaceutic din Europa, a fost format in 1999 prin fuziunea companiei suedeze Astra AB cu grupul britanic Zeneca, are 60.000 de angajati si a inregistrat un profit net de 4,1 miliarde de dolari la venituri de 18,85 miliarde de dolari in 2003.



Pe de alta parte, directorul executiv al AstraZeneca, Tom McKillop, a acceptat sa ramana in functie dupa data prevazuta initial pentru pensionare, in martie 2005.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO