Business Internaţional

Lufthansa pierde 5 mil. euro pe zi din cauza grevei angajatilor

29.07.2008, 20:04 12

Greva declansata de angajatii companiei aeriene Lufthansa ar putea costa compania pana la 5 mil. euro (7,9 mil. $), conform declaratiilor lui Frank Skodzik, analist la Commerzbank, care are o recomandare de "keep" pentru actiunile companiei.
Operatiunile Lufthansa de pe aeroporturile din Hamburg si Frankfurt au fost intrerupte din cauza grevei angajatilor companiei, scrie Bloomberg. Protestele, la care vor participa toate categoriile de angajati, au inceput luni noapte, conform purtatorului de cuvant Harald Reutter, reprezentantul sindicatului Ver.di, ai carui membri cer conducerii o majorare salariala de 10% in urmatoarele 12 luni.
"Ne vom concentra atentia pe Hamburg si Frankfurt. Ramane de vazut impactul pe care il va avea aceasta actiune asupra zborurilor", a declarat Reutter. El a adaugat ca toate diviziile Lufthansa din cele doua orase vor participa la manifestatii, desi nu toate aceste divizii vor inceta activitatea in acelasi timp.
Decizia declansarii grevei de avertisment a venit dupa ce 91% din membrii sindicatului au votat in favoarea luarii de masuri pentru marirea salariilor. Dupa greva pilotilor care a avut loc saptamana trecuta si a durat 36 de ore, Lufhansa se confrunta cu posibilitatea unor greve pe termen nelimitat in care vor fi implicati peste 52.000 de angajati.
"Inca nu ne putem pronunta asupra consecintelor acestei actiuni", a declarat Claudia Lange, purtatoarea de cuvant a companiei, care a descris aeroportul din Frankfurt drept "inima operationala a companiei". "Nu stim inca numarul exact al participantilor si nici nu putem spune cu exactitate care vor fi cele mai afectate sectoare", a adaugat Lange.
Conform declaratiilor liderilor sindicali, acestia cer o majorare a salariilor de 9,8%, in timp ce Lufthansa ofera doar 6,7% in doua transe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO