Business Internaţional

Macedonia a trimis Greciei un ajutor umanitar în valoare de aproximativ 100.000 de euro

Macedonia a trimis Greciei un ajutor umanitar în valoare...

Autor: Marinela Sarbu, Mediafax

24.07.2018, 20:43 125

Macedonia s-a oferit să ajute autorităţile elene cu şase milioane de dinari (aproximativ 100.000 de euro), Grecia confruntându-se cu incendii de vegetaţie ce au dus la moartea a zeci de oameni, iar Papa Francisc a trasmis că se roagă pentru victime, informează Associated Press.

Premierul macedonean Zoran Zaev a postat un mesaj pe Twitter în care a transmis că ajutorul guvernamental pe care l-a trimis în Grecia va ajuta instituţiile care se ocupă cu stingerea incendiilor.

Guvernul din Macedonia va monitoriza situaţia şi va coordona asistenţa umanitară.

Zaev a transmis condoleanţe poporului grec şi familiilor care şi-au pierdut rudele şi prietenii.

Ministerul macedonean de Externe a recomandat cetăţenilor să evite călătoriile în zona afectată.

Papa Francisc a transmis că se roagă pentru victime şi a trimis mesaje de incurajare pentru echipele de intervenţie care ajută la stingerea focului.

Secretarul de stat al Vaticanului, cardinalul Pietro Parolin, a trimis o telegramă prin care a transmis condoleanţe poporului grec şi bisericii din Grecia, după ce cel puţin 74 de persoane au decedat în urma incendiilor de vegetaţie din apropiere de Atena.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO