Business Internaţional

Magnatul israelian Sammy Ofer a decedat la Tel Aviv

 Magnatul israelian Sammy Ofer a decedat la Tel Aviv

Autor: Iuliana Enache

03.06.2011, 15:48 678

Magnatul israelian Sammy Ofer, învârstă de 89 de ani şi născut în România, care conduce puterniculconglomerat israelian Ofer, implicat într-un scandal privindIranul, un inamic declarat al statului evreu, a decedat la TelAviv, fiind bolnav de cancer, relatează AFP.

Sammy Ofer, considerat cel maibogat om din Israel şi al cărui capital este estimat la peste zecemiliarde de dolari, a murit la domiciliul lui în urma unui cancerde care suferea de mai mulţi ani, au precizat presa şi anturajulomului de afaceri.

Născut în România şi rezident înMonaco, Sammy Ofer a construit un adevărat imperiu industrialformat din compania de navigaţie Zim, companii de construcţii şi oparticipaţie la Mizrahi Bank, una dintre principalele bănciisraeliene.

Decesul său are loc la câteva ziledupă o serie de dezvăluiri privind presupusele relaţii ale grupuluiOfer cu Iranul, care au alimentat o polemică referitoare laprofiturile obţinute sub acoperirea unor misiuni despionaj.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO