Business Internaţional

Malev concediaza 20% de angajati

06.08.2008, 19:17 10

Compania aeriana ungara Malev va concedia 400 de angajati pentru a reduce costurile, scrie Budapest Business Journal.
Printre cei 400 de angajati se numara 150 de muncitori si functionari care nu fac parte din categoria angajatilor activi. Reducerea de locuri de munca, care va afecta mai ales activitatea pilotilor si a echipajului de cabina, va cuprinde 20% din numarul angajatilor.
Compania ungara a mai concediat in noiembrie anul trecut un procent de 6% din personal, adica 120 de angajati. Contractul de privatizare al companiei prevede ca proprietarii nu pot concedia mai mult de 30% din angajati in trei ani.
Oficialii companiei aeriene au mai declarat ca vor oferi spre inchiriere cinci avioane Boeing 737 in iarna, inlocuindu-le cu patru avioane de tip Bombardier Q400, care folosesc cu 30% mai putin combustibil.
Conducerea companiei aeriene ungare poarta discutii cu cateva companii aeriene interesate sa inchirieze aparatele de zbor Boeing 737. La ora actuala, Malev detine 18 avioane Boeing 737. Compania va pastra toate destinatiile din orarul de iarna in Europa si Orientul Mijlociu.
Recent, oficialii companiei au anuntat ca vor scoate din programul de iarna zborurile catre New York si Toronto si ca nu vor mai opera cu avioane de tip Boeing 767. Compania aeriana Malev a fost privatizata in acest an, cumparatorul fiind Air Bridge, o companie controlata de miliardarul rus Boris Abramovici.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO