Business Internaţional

Marfin Popular Bank intra anul acesta in Rusia si Bulgaria

25.03.2008, 18:06 13

Banca cipriota Marfin Popular Bank (MPB), cu operatiuni inclusiv in Romania, intentioneaza sa devina una dintre cele mai importante institutii de credit din sud-estul Europei, intrucat regiunea este caracterizata de conditii macroeconomice si bancare excelente, relateaza publicatia Cyprus Mail.
Marfin Popular Bank are operatiuni in 11 tari, cu o retea de 450 de sucursale si 8.250 de angajati. Grupul si-a anuntat planurile de a intra in acest an pe pietele din Rusia si Bulgaria.
Reteaua de sucursale detinuta de banca este cea mai mare in randul institutiilor bancare cipriote si include, pe langa Cipru si Grecia, Marea Britanie, Australia, Ucraina, Romania, Serbia, Estonia, Malta, Guernsey si Rusia (cu birou de reprezentanta), a declarat Christoforos Stylianides, director adjunct pentru operatiunile internationale ale MPB.
"Obiectivul este sa devenim una dintre cele mai importante institutii financiare din sud-estul Europei, atractiva din punctul de vedere al conditiilor macroeconomice si bancare, dar si al fluxului crescut de afaceri intre Grecia, Cipru si statele din regiune, in special Rusia si Ucraina", a spus oficialul.
In procesul de selectie, MPB ia in considerare gradul de penetrare redus al serviciilor bancare, cresterea economica, dar si concurenta si riscurile existente pe piata. Strategia de dezvoltare difera de la piata la piata. In Rusia, spre exemplu, banca cipriota a decis ca cea mai eficienta strategie de intrare pe piata este prin preluarea unei banci de dimensiuni medii.
"Astfel, vom avea acces rapid la o piata importanta, cu ritm ridicat de dezvoltare, unde obtinerea licentei de operare dureaza cel putin 18 luni", a explicat Stylianides.
In Bulgaria, Marfin Popular Bank ar putea intra pe piata printr-o investitie greenfield, intrucat este mai usor sa deschida o filiala intr-un alt stat membru al UE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO