Business Internaţional

MGM pluseaza pentru activele Vivendi

16.07.2003, 00:00 11

Metro-Goldwyn-Mayer Inc., studioul de film controlat de catre miliardarul Kirk Kerkorian, a incercat sa accelereze ritmul licitatiei pentru vanzarea activelor din domeniul divertismentului detinute de catre Vivendi Universal SA, prin majorarea ofertei sale si prin impunerea unui termen limita cu privire la publicarea de informatii legate de vanzarea respectiva.
Directorul executiv al MGM, Alex Yemenidjan, s-a oferit sa majoreze oferta companiei cu 300 milioane de dolari, pana la 11,5 miliarde de dolari, conform unei surse familiare cu situatia. Aceasta majorare va fi efectuata cu conditia ca Vivendi sa ofere mai multe informatii legate de diviziile sale, a declarat sursa mai-sus mentionata.
"MGM este evident foarte hotarata sa puna mana pe diviziile respective," a declarat un analist din cadrul Sanders Morris Harris Inc. din Los Angeles. "Este evidenta de asemenea hotararea cu care compania isi urmareste strategia de extindere prin intermediul achizitiilor," a adaugat Miller. Miller nu detine actiuni in cadrul companiei MGM.
MGM este una din cele cinci companii interesate de diviziile americane de divertisment ale companiei Vivendi, ce includ studioul de film si parcurile tematice Universal s retelele de televiziune prin cablu USA si Sci Fi. Ceilalti ofertanti sunt compania Liberty Media Corp. controlata de John Malone, un grup condus de fostul director executiv al companiei Seagram Co. Edgar Bronfman Jr., NBC, divizia de televiziune a General Electric Co., si Viacom Inc.
Intr-o scrisoare adresata directorului operational al Vivendi, Jean-Bernard Levy, Yemenidjan a declarat ca va iesi din cursa pentru diviziile americane ale Vivendi in cazul in care cererea sa nu va fi respectata pana la ora 5 pm, 21 iulie.
In aceeasi scrioare, Yemenidjan a mai declarat ca doreste sa semneze un acord de achizitionare a diviziilor respective in termen de 30 de zile de la primirea informatiilor solicitate.
Informatiile dorite de MGM se refera la acordurile incheiate intre retelele de cablu ale Vivendi si furnizorii de televiziune prin cablu, cat si la termenii contractului incheiat intre Vivendi si Blackstone Group, co-proprietar al parcurilor tematice Universal Studios.
Valoarea actiunilor MGM a scazut cu 6 centi pana la 11,94 dolari la bursa din New York.
Atat Lea Portevenue, purtatoare de cuvant a Metr-Goldwyn-Mayer, cat si Anita Larsen, purtatoare de cuvant a Vivendi, au refuzat sa comenteze. catalina.apostoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO