Business Internaţional

Ministrul rus al Apărării: Suntem îngrijoraţi de intensificarea activităţii militare" a SUA şi NATO la frontierele Rusiei

Ministrul rus al Apărării: Suntem îngrijoraţi de...

Autor: Anna Primac

16.08.2014, 10:00 544

"Şoigu şi-a exprimat îngrijorarea profundă în legătură cu intensificarea activităţii militare a Statelor Unite şi NATO la frontierele Rusiei", potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării.

Ministerul rus precizează că discuţia cu Hagel a avut loc "într-o atmisferă constructivă".

Anterior, din cauza situaţiei în Ucraina, NATO a adoptat măsuri pentru a consolida securitatea aliaţilor, notează RIA Novosti.

Secretarul general NATO, Anders Fogh Rasmussen, a declarat săptămâna trecută că Alianţa Nord-Atlantică este pregătită să suplimenteze asistenţa oferită Ucrainei în contextul "agresiunii" ruse.

Vineri, NATO a confirmat că Rusia a efectuat o incursiune militară în estul Ucrainei şi a îndemnat Moscova să retragă imediat vehiculele militare şi trupele staţionate în apropierea frontierei ucrainene.

"În cursul nopţii, am asistat la o incursiune rusă, o trecere a frontierei ucrainene", a declarat Rasmussen la Copenhaga, citat de agenţia DPA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO