Business Internaţional

Mircea Lucescu va fi operat în Ucraina şi nu va mai antrena pe Dinamo Kiev în acest sezon

Mircea Lucescu va fi operat în Ucraina şi nu va mai...

Autor: Rafael Hekman

22.04.2023, 21:22 118

Clubul de fotbal ucrainean Dinamo Kiev a anunţat sâmbătă că Mircea Lucescu va fi înlocuit pe banca echipei de secundul său, Oleksandr Shovkovskyi, tehnicianul român urmând a fi supus unei intervenţii chirurgicale.

„Din cauza stării sale de sănătate şi a necesităţii de a fi supus unei intervenţii chirurgicale, antrenorul dinamovist Mircea Lucescu va fi nevoit să îşi transfere temporar atribuţiile şi competenţele de antrenor principal.”, se spune în comunicatul celor de la Dinamo Kiev.

În locul său, asistentul Oleksandr Shovkovskyi va conduce echipa.

După meciul de sâmbătă cu Shakhtior Donetzk, jucat pe Stadionul „Valerija Lobanovskoho” şi încheiat cu scorul de 1-1, Mircea Lucescu a declarat:

- "De acum înainte, voi intra în concediu medical, după cum ştiţi, trebuie să mă operez la picior pentru coxartroză. Am încredere în medicul meu, aşa că o voi face la Kiev. Aş fi putut să plec din Ucraina şi să mă operez în altă ţară, dar voi rămâne în Ucraina pentru a fi mai aproape de echipa noastră.

Acest lucru este important pentru echipă şi pentru club. Atribuţiile mele vor fi îndeplinite de Oleksandr Shovkovskyi, care va pregăti echipa pentru următoarele meciuri, iar eu îl voi ajuta cât de mult pot. Sper că echipa va juca bine şi va avea rezultate bune.”

Dinamo Kiev se află momentan pe locul 4 în clasament, cu 41 de puncte, lider fiind Shakhtior Donetzk, cu 53 de puncte, cu 8 etape înainte de finalul sezonului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO