Business Internaţional

Mittal a achizitionat o companie miniera din Brazilia

21.08.2008, 19:43 15

ArcelorMittal, cel mai mare producator de otel din lume, a achizitionat divizia din Brazilia a companiei miniere London Mining, pentru suma de 810 mil. dolari (552 mil. euro), ca parte a planului prin care intentioneaza sa isi reduca dependenta fata de producatorii de materii prime necesare in procesul siderurgic, scrie Bloomberg.
Pretul tranzactiei include si achitarea de imprumuturi in valoare de 46 mil. dolari (31 mil. euro) ale companiei britanice, au declarat oficialii companiei ArcelorMittal. Aproape 427 mil. dolari (291 mil. euro) din pretul achizitiei se vor indrepta catre actionarii London Mining.
Divizia braziliana intentioneaza sa isi extinda productia de minereu pana la 3,2 milioane de tone pe an, de la 1,4 milioane de tone, cat realizeaza momentan. ArcelorMittal ar putea investi pana la 700 mil. dolari (477 mil. euro) pentru a creste productia la 10 milioane de tone.
Fondatorul ArcelorMittal, Lakshmi Mittal, cauta sa-si reduca dependenta de producatorii de materii prime, dupa ce pretul minereului de fier a crescut pentru al saselea an consecutiv, in timp ce pretul pentru carbunele cocsificabil a atins valori record.
Acordul cu compania din Brazilia vine la doua saptamani dupa ce ArcelorMittal a anuntat ca urmeaza sa investeasca in acest stat 1,6 mld. dolari (1,1 mld. euro) pentru a creste productia de otel cu doua treimi.
Pentru a-si onora afirmatiile producatorul de otel va achizitiona London Mining Brasil, companie localizata in statul Minas Gerais, care exploateaza si produce minereu de fier. Compania londoneza a achizitionat capacitatile din Brazilia in mai 2007.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO