Business Internaţional

Murdoch, optimist dupa intalnirea cu familia Bancroft

06.06.2007, 18:15 16

Rupert Murdoch a avut "o intalnire lunga si constructiva" cu familia Bancroft, ce detine pachetul majoritar de actiuni in cadrul companiei Dow Jones, cu privire la propunerea sa de a achizitiona publisherul The Wall Street Journal in schimbul a 5 miliarde de dolari, scrie Bloomberg.
Murdoch, in varsta de 76 de ani, a descris in termeni optimisti felul in care au decurs discutiile la incheierea primei sale intalniri cu familia Bancroft. Ulterior, purtatorul de cuvant al familiei Bancroft, Gary Winnick, a facut o declaratie similara convenita de cele doua parti.
"Comentariile sunt relevante, indicand faptul ca atat el, cat si familia admit faptul ca fiecare parte poate face ceva pentru cealalta parte", a declarat Richard Dorfman, managing director in cadrul Richard Alan, o firma de investitii ce se concentreaza asupra companiilor media din New York. "Murdoch va obtine compania. Nu cred ca mai exista un alt ofertant credibil."
News Corp a oferit actionarilor Dow Jones 60 de dolari pe actiune, cu 65% mai mult decat pretul inregistrat de actiunile companiei la inchiderea sedintei de tranzactionare din 30 aprilie, cu o zi inainte ca oferta lui Murdoch sa devina publica.
Actiunile Dow Jones au inregistrat o scadere de 1,04 dolari, pana la 60,14 dolari pe bursa newyorkeza, pe fondul speculatiilor privitoare la posibilitatea ca familia Bancroft sa accepte oferta lansata de Murdoch.
"Cele doua parti au avut un dialog constructiv si au inceput sa-si reconsidere pozitiile", se arata in declaratia facuta de Winnick. Purtatorul de cuvant al News Corp, Andrew Butcher, a refuzat sa faca orice comentariu suplimentar.
Pana saptamana trecuta, familia Bancroft s-a opus vanzarii companiei catre News Corp. Intre timp, aceasta
si-a schimbat pozitia si a decis pe 31 mai sa se lanseze in discutii dupa ce au reanalizat perspectivele Dow Jones si conditiile industriei de publishing.
In acelasi timp, decizia acestora a survenit dupa ce companiile rivale Thomson si Reuters au incheiat un acord de fuzionare in valoare de 17,2 mld. dolari. Pe 8 mai, Dow Jones a anuntat o scadere de 12% aferenta lunii aprilie a vanzarilor de publicitate in cadrul Wall Street Journal.
"Faptul ca membrii familiei au fost de acord sa se intalneasca cu Murdoch ar putea reprezenta un indiciu ca tranzactia se va incheia", a declarat Dorfman, adaugand ca Murdoch ar putea oferi pana la 65 de dolari pe actiune pentru a castiga controlul asupra Dow Jones.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO