Business Internaţional

Mutare în lumea jocurilor: Fondul de investiţii publice al Arabiei Saudite a devenit cel mai mare acţionar extern al Nintendo. „Achiziţia Nintendo, precum şi investiţiile în companii de jocuri din întreaga lume, fac parte din proiectul pe termen lung al Arabiei Saudite de a deveni mai puţin dependentă de petrol”

Mutare în lumea jocurilor: Fondul de investiţii publice...

Autor: Valeriu Dănilă

17.02.2023, 12:51 2213

Fondul de investiţii publice al Arabiei Saudite a devenit vineri cel mai mare acţionar extern al Nintendo Co., în cea mai recentă mişcare a statului din Golf de a reduce dependenţa de petrol.

Fondul suveran deţine acum 8,3% din compania de jocuri cu sediul la Kyoto, faţă de 6% la începtul anului. Acestă mutare plasează PIF înaintea Fondului guvernamental de investiţii din Japonia şi doar în spatele propriei participaţii a Nintendo, conform datelor compilate de Bloomberg.

Sub prinţul moştenitor Mohammed bin Salman, Arabia Saudită face un efort concertat pentru a pătrunde în industria jocurilor şi sporturilor. Cel mai important, a înfiinţat Savvy Games Group sub umbrela PIF, cu un buget de 38 de miliarde de dolari şi veterani din industrie la conducere. Savvy a dezvăluit săptămâna aceasta prima sa incursiune în sectorul jocurilor din China, cu o investiţie de 260 de milioane de dolari într-un organizator de jocuri competitive susţinut de Tencent Holdings Ltd.

„Achiziţia Nintendo, precum şi investiţiile în companii de jocuri din întreaga lume, fac parte din proiectul pe termen lung al Arabiei Saudite de a deveni mai puţin dependentă de petrol”, a spus Akira Takatoriya, un consultant familiarizat cu subiectul.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO