Business Internaţional

Nemţii sunt iar dezbinaţi din cauza măsurilor de salvare a Europei

Autor: Catalina Apostoiu

17.01.2011, 23:40 14

Germania nu se grăbeşte să ia noi măsuri pentru a pune capătcrizei datoriilor de pe continent, cu toate că Angela Merkel alăsat să se înţeleagă că ţara sa este deschisă unei astfel desoluţii, scrie Bloomberg.

Ministrul german de finanţe Wolfgang Schaeuble s-a opusanunţării noului arsenal de măsuri până pe 4 februarie, data unuisummit al liderilor ţărilor din zona euro. Germania este pregătităsă discute "pe termen mediu" schimbările care ar putea fi aduse înceea ce priveşte fondul de susţinere de 440 de miliarde de euro, adeclarat Schaeuble.

De asemenea, membrii importanţi ai coaliţiei conduse decancelarul Angela Merkel nu sunt de acord cu majorarea fondului deurgenţă, măsură ce are rolul de a proteja Spania.

Germania, cu o rată a şomajului aflată la cel mai scăzut niveldin ultimii 18 ani, a dat dovadă până acum de ezitare în ceea cepriveşte susţinerea financiară a ţărilor vecine cu rezultate maislabe. Totuşi, cancelarul german Angela Merkel a indicat că şi-arputea relaxa opoziţia faţă de extinderea măsurilor de combatere acrizei.

Romano Prodi, fost preşedinte al Comisiei Europene, a declaratcă Germania va asigura în ultimă instanţă supravieţuirea euro.

"Într-un final, va exista un acord de bază", a declarat Prodi."A sta în calea eforturilor de soluţionare a crizei ar fi o acţiune«masochistă» sau ar echivala cu o «sinucidere»", a declaratProdi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO