Business Internaţional

Nici după infuzia de 600 mld. $ economia SUA nu merge

Nici după infuzia de 600 mld. $ economia SUA nu merge

Autor: Constanta Catalina Apostoiu

24.06.2011, 00:03 904

Banca centrală americană (Fed) şi-a redus estimarea privitoarela rata de creştere a economiei pe acest an în perspectivaimpactului majorării preţurilor la energie, potrivit BBC News.

Banca se aşteaptă acum ca economia americană să avanseze cu orată cuprinsă între 2,7 şi 2,9% în acest an, în scădere faţă deestimarea din aprilie ce indica o creştere de 3,1-3,3%.


Fed a avertizat în acelaşi timp că rata şomajului se va menţineridicată pe parcursul acestui an. Preşe­dintele instituţiei BenBernanke a declarat că majo­rarea preţurilor a erodat cheltuielileconsumatorilor, dar este de aşteptat ca preţurile să scadă. Totuşi,el a avertizat că problemele din sectorul fi­nanciar şi scăderea încontinuare a sectorului rezidenţial ar putea afecta de asemeneaevoluţia economiei.

În ceea ce priveşte creşterea preţurilor, preşe­dintele Fed adeclarat că aceasta ar putea fi doar "temporară". "Puterea decumpărare a consumato­rilor este în special diminuată de majorareapreţurilor la alimente şi energie. Totuşi, o oarecare moderare apreţurilor la benzină este aşteptată", a declarat Bernanke. El aadăugat că sectorul american al pro­ducţiei, în special industriaauto, a fost afectat de problemele generate de cutremurul şitsunamiul din Japonia. Totuşi, a declarat Bernanke, astfel deprobleme "se vor atenua în lunile următoare".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO