Business Internaţional

Nike spera sa isi atinga obiectivele financiare

22.09.2005, 18:47 193

Nike, cel mai mare producator de incaltaminte sport din lume, este increzator ca va reusi sa atinga obiectivele financiare avute in vedere pentru anul in curs, dupa rezultatele foarte bune inregistrate in primul trimestru al 2005, informeaza Financial Times.

Compania nu pare sa se teama de scaderea increderii consumatorilor la nivel global, ce caracterizeaza aceasta perioada.

Charlie Denson, presedintele Nike, recunoaste ca "trendurile economice sporesc neincrederea consumatorilor". El spune ca aceasta din urma este vizibil mai ridicata decat era acum trei luni, datorita impactului pe care l-au avut uraganul Katrina, atentatele de la Londra si cresterea pretului petrolului asupra populatiei.

Cu toate acestea, Denson se declara increzator in pozitia pe piata americana a companiei pe care o conduce, unde Nike realizeaza 40% din totalul vanzarilor. El aminteste cu aceasta ocazie de brandul puternic pe care Nike si l-a construit cu atata migala.

Profitul companiei a crescut cu 32%, in primul trimestru al anului, pana la 432,3 milioane de dolari (348,3 milioane de euro), sau 1,61 dolari (1,32 euro) pe actiune.

Veniturile globale ale Nike a urcat si el cu 8%, pana la 3,9 miliarde de dolari (3,2 miliarde de euro).

Comenzile pe urmatoarele cinci luni ale anului au crescut cu 11% in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, pana la 4,9 miliarde de dolari (4 miliarde de euro).

Vanzarile de incaltaminte sport au crescut cu 12% in prima jumatate a anului in Statele Unite. Si vanzarile de imbracaminte sport au urcat cu 1%, in ciuda expirarii contractului cu Asociatia Nationala a Jucatorilor de Baschet.

In ceea ce priveste activitatea sa din afara SUA, conducatorul companiei a subliniat cresterea importantei vanzarilor din America Latina. El a mai precizat ca Nike pregateste cea mai mare campanie pentru campionatul de fotbal World Cup, care va avea loc, in 2006, in Germania. alina.vasilca@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO