Business Internaţional

​Nouă din zece greci şi-ar încuraja copiii să lucreze în străinătate

​Nouă din zece greci şi-ar încuraja copiii să lucreze în străinătate

Autor: Bogdan Cojocaru

30.05.2011, 17:22 189

Nouă din zece părinţi din Greciaşi-ar îndemna copiii să muncească în străinătate, în condiţiile încare economia elenă se află în al treilea an de recesiune, iarnumărul şomerilor creşte, scrie publicaţia elenăKathimerini.

Informaţiile provin dintr-unsondaj de opinie realizat de Stedima Business Consultants. Studiulrelevă că părinţii şi-ar încuraja copiii să lucreze în principalîn state precum cele din vestul Europei, SUA sau Australia.Următoarele ţări de pe lista preferinţelor sunt din Balcani sauEuropa de Est.

Numărul persoanelor fără loc demuncă a crescut de la 15,1% din totalul forţei de lucru în ianuariela 15,9% în februarie, într-un context în care îngrijorările legatede problemele fiscale ale Greciei se acutizează, iar încredereaoamenilor de afaceri în economie a scăzut la nivelurirecord.

Tinerii plătesc greu înrăutăţireacondiţiilor de pe piaţa muncii, 40% dintre cei cu vârste cuprinseîntre 15 şi 24 de ani neavând loc de muncă.

Doar 4% dintre repondenţi audeclarat că văd în guvern următorul loc de angajare pentru copii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO