Business Internaţional

Noua „obsesie” a lui Trump: Preşedintele SUA ia în vizor gigantul din retail. „Amazon le face mult rău plătitorilor de taxe”

Noua „obsesie” a lui Trump: Preşedintele SUA ia în...

Autor: Alex Ciutacu

28.03.2018, 17:32 234

Preşedintele Donald Trump este „obsedat” cu Amazon, arată un nou raport, şi caută măsuri legale pentru a doborî gigantul, potrivit Business Insider.

Potrivit lui Jonathan Swan, de la publicaţia Axios, Trump crede că Amazon este o forţă negativă pentru retailerii locali şi vrea să găsească o cale pentru a pune capăt dominaţiei gigantului asupra sectorului de shopping online. Potrivit surselor citate de Axios, Trump ia în considerare schimbarea statutului fiscal al companiei, sau o intervenţie pe baza legislaţiei anti-trust.

Curtea Supremă ia deja în considerare un caz, care ar ajuta statelor să aibă o putere mai mare de colectare asupra taxelor provenite din vânzările retailerilor online.

În timp ce Amazon deja a impus taxele aplicabile potrivit legislaţiei statului pe vânzarea de bunuri, când o terţă parte utilizează platforma, ţine de vânzătorul respectiv să colecteze taxele. Majoritatea terţilor care utilizează Amazon nu colectează aceste taxe.

Trump nu a fost tăcut cu privire la poziţia lui faţă de Amazon şi faţă de Jeff Bezos, postând pe reţeaua socială Twitter mesaje prin care susţine că retailerul distruge Serviciul Poştal din Statele Unite şi l-a atacat pe Jeff Bezos cu privire la faptul că acesta deţine publicaţia The Washington Post.

„Amazon le face mult rău plătitorilor de taxe”, scria Trump în luna august 2017. „Oraşele şi statele din SUA sunt rănite – multe locuri de muncă se pierd!”.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO