Business Internaţional

O femeie, noul star al Partidului Republican din SUA. Citiţi aici cine este cea care i-a bătut pe toţi în prima dezbatere republicană

O femeie, noul star al Partidului Republican din SUA. Citiţi aici cine este cea care i-a bătut pe toţi în prima dezbatere republicană

Autor: Adrian Voicu

14.08.2011, 14:45 699

Michele Bachmann a câştigat alegerile pre-electorale din Iowa sâmbătă, devansând politicieni importanţi ai Partidului Republican în cursa pentru alegerile prezidenţiale din 2012.

Bachmann, în vârstă de 55 de ani, deputată a statului Minnesota, a depăşit la limită pe Ron Paul, principalul favorit al cursei care va hotărî cine candidează din partea Partidului Republican la preşedinţia SUA.

Bachmann a obţinut 29% din cele aproape 17.000 de voturi exprimate, fiind urmată de congressmanul de Texas, Ron Paul, cu 28%. Tim Pawlenty a primit 14% din voturi.

"Acesta este primul pas în lupta pentru câştigarea Casei Albe în 2012", a spus Bachmann suporterilor.

"Îl vom face pe Barack Obama preşedintele cu un singur mandat".

Bachmann, care se consideră o conservatoare, a criticat puternic politica administraţiei Obama. Pe site-ul oficial al candidatei se arată că se opune puternic creşterii limitei de îndatorare a SUA, propunând în schimb reduceri puternice ale cheltuielilor guvernamentale.

Deşi nu este cunoscută pentru activitatea sa legislativă, Bachmann s-a opus puternic pachetelor de stimulare a economiei elaborate de administraţia de la Casa Albă, declarând despre administraţia Obama că este una dintre cele mai corupte.

Victoria lui Bachmann vine la două zile după ce ea şi alţi şapte candidaţi republicani au participat la o dezbatere televizată.

Pentru astăzi, Bachmann a plănuit să apară la principalele posturi de televiziune americane, prezentându-se drept unul dintre principalii candidaţi la poziţia de candidat al Partidului Republican pentru cursa prezidenţială.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO