Business Internaţional

O nouă problemă cu care toate guvernele lumii trebuie să se lupte. Care este problema din cauza căreia va suferi jumătate din populaţia planetei dacă nu se iau măsuri serioase şi urgente

O nouă problemă cu care toate guvernele lumii trebuie...

Autor: Business Magazin

11.03.2023, 07:31 782

Peste jumătate din populaţia lumii va fi supraponderală sau obeză până în 2035, dacă guvernele nu iau măsuri decisive pentru a reduce „epidemia” tot mai mare de exces de greutate, avertizează un raport. Obezitatea în rândul copiilor şi tinerilor relevă date alarmante.

Aproximativ 2,6 miliarde de persoane din lume - 38% - sunt deja supraponderale sau obeze. Dar, conform tendinţelor actuale, se aşteaptă ca această cifră să depăşească 4 miliarde de persoane (51%) peste 12 ani, potrivit cercetării efectuate de Federaţia Mondială a Obezităţii, citate de The Guardian.

În lipsa utilizării pe scară largă a unor tactici precum taxele şi limitarea promovării alimentelor nesănătoase, numărul persoanelor care sunt obeze din punct de vedere clinic va creşte de la 1 din 7 în prezent la 1 din 4 până în 2035.
Cei cu un indice de masă corporală (IMC) de 25 sunt consideraţi supraponderali, în timp ce persoanele al căror IMC este de cel puţin 30 sunt considerate obeze.

Dovezile arată că obezitatea creşte riscul unei persoane de cancer, boli de inimă şi alte boli.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO