Business Internaţional

ONU: aproximativ 677.000 de persoane au fugit din Ucraina în mai puţin de o săptămână din cauza invaziei lui Vladimir Putin

ONU: aproximativ 677.000 de persoane au fugit din Ucraina...

Autor: Andreea Tobias

01.03.2022, 20:56 103

Aproximativ 677.000 de persoane au fugit din Ucraina în mai puţin de o săptămână de invazie a Rusiei, a declarat marţi Înaltul Comisar adjunct al ONU pentru Refugiaţi, Kelly Clements.

„677.000 de persoane au fugit din Ucraina în ţările vecine în mai puţin de o săptămână. 150.000 în ultimele 24 de ore", a declarat Clements într-un tweet citat de CNN.

Mai devreme, ONU estima că 12 milioane de persoane din Ucraina vor avea nevoie de ajutor şi protecţie, în timp ce peste 4 milioane de refugiaţi ucraineni ar putea avea nevoie de protecţie şi asistenţă în ţările vecine, în următoarele luni.

Martin Griffiths, şeful Departamentului pentru Afaceri Umanitare şi Ajutor de Urgenţă al ONU, a arătat că este „cel mai întunecat moment" pentru populaţia Ucrainei.

„Familii cu copii mici sunt înghesuite în subsoluri şi staţii de metrou sau fug pentru a-şi salva viaţa la sunetul terifiant al exploziilor şi al sirenelor de alarmă. Numărul victimelor creşte rapid. Acesta este cel mai întunecat moment pentru poporul ucrainean. Trebuie să ne intensificăm răspunsul acum, pentru a proteja vieţile şi demnitatea ucrainenilor obişnuiţi. Trebuie să răspundem cu compasiune şi solidaritate", a declarat Griffiths.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO