Business Internaţional

Optimism pe bursa americană, în debutul tranzacţiilor

Autor: Anca Dumitrescu - Mediafax

20.04.2012, 17:28 101

Acţiunile de pe Wall Street au început tranzacţiile de vineri în creştere, după rezultate financiare trimestriale peste aşteptări raportate de Microsoft, General Electric şi alte companii, transmite Reuters.

Indicele Dow Jones este în urcare cu 0,62%, Standard&Poor's cu 0,46%, iar Nasdaq cu 0,59%.

Acţiunile Microsoft se află în creştere cu 4,6%, GE cu 1,2%, McDonald's cu 1,8%, susţinute de profituri şi vânzări peste aşteptări.

"Toată lumea se uită la GE, Microsoft şi McDonald's. Toate rezultatele sunt bune, compensând temerile referitoare la ceea ce se întâmplă în Europa", a declarat Michael Gault, analist la compania WeiserMazars Wealth Advisory în New York.

Profitul Microsoft a scăzut uşor în primele trei luni, al treilea trimestru al perioadei de raportare 2011-2012, la 5,1 miliarde de dolari, depăşind însă estimările analiştilor, iar veniturile au urcat cu 6%, la 17,4 miliarde dolari, datorită performanţei peste aşteptări a pieţei PC-urilor.

Grupului american General Electric (GE) a anunţat şi el un profit în scădere cu 11,6%, la 3,03 miliarde dolari, dar a depăşit aşteptările analiştilor, susţinut de vânzările solide de motoare de aeronave şi echipamente energetice, dar şi de divizia financiară.

Din cele 113 companii membre ale S&P 500 care raportează vineri rezultate financiare, 81% au depăşit aşteptările analiştilor, potrivit datelor Thomson Reuters.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO