Business Internaţional

Planul lui Matteo Renzi a funcţionat: tânărul politician italian cu o ascensiune fulminantă a fost însărcinat să formeze noul Guvern

Planul lui Matteo Renzi a funcţionat: tânărul...

Autor: Valentin Vidu - Mediafax

17.02.2014, 13:57 609

Liderul Partidului Democrat (PD) Matteo Renzi a fost însărcinat în mod oficial de către şeful statului, Giorgio Napolitano, să formeze noul Guvern italian, relatează AFP.

Napolitano l-a primit pe Matteo Renzi, "căruia i-a încredinţat (sarcina) formării Guvernului, iar acesta a acceptat cu rezervă", o rezervă pe care o va îndepărta în zilele următoare, conform tradiţiei, a declarat pentru presă secretarul general al preşedinţiei Republicii italiene.

Renzi a promis că va nu-şi va precupeţi energia, entuziasmul şi angajamentul în vederea reformării Italiei.

"Voi depune toată energia şi angajamentul de care sunt capabil" pentru a duce la bun sfârşit reformele, a declarat Renzi, care a prezentat ca prioritare "reformele instituţionale, locurile de muncă, administraţia publică şi fiscul", după ce a fost însărcinat de către preşedintele Giorgio Napolitano să formeze viitorul Guvern.

Renzi, în vârstă de 39 de ani, a prezentat inclusiv un calendar orientativ în vederea acestor reforme, care încep din februarie în privinţa reformelor instituţionale şi din mai în cazul fiscului.

El a precizat că după întâlnirea cu Napolitano va merge imediat la Florenţa pentru a-şi prezenta demisia din postul de primar al oraşului, după care va reveni la Roma pentru a începe, de miercuri, consultări oficiale cu aliaţii săi.

"Vom aloca timpul necesar" purtării acestor consultări", care se anunţă deja delicate, a adăugat Matteo Renzi, promiţând că va acorda o atenţie deosebită "conţinutului şi programului" viitorului său Guvern, căruia vrea să-i prelungească mandatul până la sfârşitul legislaturii, în 2018.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO