Business Internaţional

Podurile cu cele mai moderne designuri din lume. GALERIE FOTO

Podul Penang din China

Podurile cu cele mai moderne designuri din lume

Autor: Luciana Georgescu

10.08.2014, 16:08 376

Cinci poduri din Germania şi China au fost nominalizate la categoria celor mai inovatoare structuri de acest tip, în cadrul galei de premiere, organizate anual de Instituţia Ingineriei Structurale din Marea Britanie, scrie Gizmodo.

Cele cinci construcţii vor fi evaluate în baza designului şi a elementelor inovative care stau la baza lui.

Gizmodo a prezentat cele cinci poduri nominalizate şi particularităţile fiecăruia dintre ele.

1.      Podul Penang din China

Podul are o lungime de 24 de kilometri şi este cea mai lungă construcţie peste apă din Asia de Sud. Institutul de Planificare Urbană din China a construit un sistem care presupune fixarea pilonilor la 90 de metri adâncime în stratul de roci de pe fundul oceanului. Pilonii cu o lungime totală de aproape 130 de metri pot ajunge la cele mai adânci niveluri, la o grosime de 1,5 metri în diametru.

2.      Podul Baakenhafen, Germania

Marginile neobişnuite ale podului din Hamburg, concepute de Buro Happold şi arhitecţii de la Wilkinson Eyre, oferă spaţiu suplimentar pentru biciclişti şi pietoni.

Cea mai impresionantă caracteristică este o porţiune de 30 de metri de la mijlocul podului, care poate fi înlăturată, pentru a le permite navelor să treacă.

3.      Podul Waschmühl

Podul reprezintă de fapt o completare a unei arcade istorice din cărămidă. Structura simplistă a podului, construit din cărămidă, este întregită de puntea din oţel.

4.      Podul Elbebridge Schönebeck, Germania

Podul are o lungime de peste un kilometru şi este construit peste râul Elber. Elbebridge Schönebeck este bazat pe o structură simplă: un turn înalt din oţel şi beton, care ancoreaza cablurile responsabile de echilibrul punţii.

5.      Podul Shenyang Hun, China

Designul podului din Shenyang, China este impresionant pentru că, privit din exterior, reuşeşte să ascundă artificiile structurale folosite de arhitecţii proiectului. Podul este format din arcade verticale, care se sprijină una pe cealaltă, la un unghi de 17 grade. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO