Business Internaţional

Poliţia a anunţat decesul celui de-al cincilea ofiţer după atacul de la protestele din Dallas

Poliţia a anunţat decesul celui de-al cincilea ofiţer...

Autor: Mircea Olteanu

08.07.2016, 10:27 238

Mai multe focuri de armă au fost trase în timpul protestelor organizate la Dallas, lunetiştii vizând ofiţeri de poliţie.

David Brown, şeful poliţiei din Dallas a declarat că 11 ofiţeri de poliţie au fost împuşcaţi de către lunetişti.

Potrivit informaţiilor din presa locală, poliţia desfăşoară o operaţiune de capturare a unui suspect înarmat care este încolţit într-un garaj, informaţii însă nu au fost confirmate în mod oficial de poliţie, relatează BBC News online.

Suspectul ar fi declarat că intenţionează să ucidă mai mulţi poliţişti şi ameninţă că va detona mai multe bombe.

Un reporter aflat în Dallas a spus că s-au auzit mai multe explozii în zona în care se află suspectul, însă există indicii că exploziile sunt parte a acţiunilor poliţiei care încearcă să pună capăt incidentului.

Poliţia a arestat cel puţin trei suspecţi, însă aceştia refuză să coopereze cu autorităţile. Pe de altă parte, bărbatul care s-a predat poliţiei, a fost ulterior eliberat.

Protestele împotriva utilizării forţei letale de către poliţie în cazurile în care sunt implicaţi afro-americani au fost declanşate de moartea a două persoane de culoare, Philando Castilia din Minnesota si Alton Sterling in Louisiana, ambele decedate în urma intervenţiei poliţiei.

Philando Castilia a fost împuşcat mortal miercuri în St Paul, în timp ce Alton Sterling ucis de poliţie o zi mai devreme, în Baton Rouge.

În mai multe oraşe americane au fost organizate proteste împotriva brutalităţii poliţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO