Business Internaţional

Polonia reduce contribuţiile la sistemele private de pensii în favoarea celui de stat

Autor: Oncu Marius Gheorghe

02.01.2011, 15:15 35

Contribuţiile lunare ale angajaţilor din Polonia la sistemele depensii private vor fi reduse de la 7,3% la 2,3%, iar diferenţa vafi preluată de sistemul public, în cadrul eforturilor guvernului dea diminua deficitul bugetar, a declarat, joi, premierul DonaldTusk, citat de Reuters, informează MediafaxBusiness.

Anunţul a afectat cotaţia obligaţiunilor poloneze şi a fostcriticată puternic de economişti, care consideră că este doar unînlocuitor pentru reforme fiscale mai radicale.

Guvernul vrea ca schimbarea să intre în vigoare de la 1 aprilie,a spus Tusk. Transferurile către sistemele private de pensii vorcreşte la 3,5% din salariile lunare în 2017, a adăugat el.

Măsura adoptată de Polonia urmează unei decizii similare aUngariei, unde Parlamentul a votat luna aceasta anularea reformeipensiilor din 1997, iar guvernul a preluat active de 14 miliarde dedolari pentru a-şi reduce deficitul bugetar fără a introduce măsuride austeritate. Citiţi mai multe pe www.mediafax.biz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO