Business Internaţional

Premierul grec foloseşte contra Syriza atacul asupra Charlie Hebdo

Premierul grec foloseşte contra Syriza atacul asupra...

Autor: Ioana Bojan

09.01.2015, 00:00 568

Premierul grec Antonis Samaras, aflat în campanie pentru alegerile legislative, a făcut o paralelă între atacul asupra publicaţiei satirice franceze Charlie Hebdo şi propunerile privind politica de imigraţie ale partidului grec de stânga Syriza, care „încurajează imigraţia ilegală“, scrie AFP.

„Miercuri la Paris, a avut loc un masacru, cu cel puţin 12 morţi. Iar aici, unii încurajează şi mai mult imigraţia ilegală şi promit naturalizarea“, a declarat Antonis Samaras, preşedintele partidului conservator Noua Democraţie, aflat la putere cu socialiştii din iunie 2012, într-un discurs susţinut la Chalkida, la 100 de kilometri de Atena. Această remarcă a intervenit pe fondul criticilor privind propunerile partidului de stânga Syriza în ceea ce priveşte politica de imigraţie.

„Syriza este pe altă planetă, vrea să acorde masiv naţionalitate, acces la servicii medicale şi la asigurări sociale tuturor imigranţilor ilegali“, a afirmat el. După atacul asupra Charlie Hebdo, care s-a soldat cu 12 morţi şi 11 răniţi, premierul a exprimat „profunda tristeţe şi indignarea poporului grec“.

Antonis Samaras a mai acuzat miercuri Syriza, aflat pe primul loc în intenţiile de vot pentru legislativele din 25 ianuarie, că vrea să „creeze deficite“ şi că nu vrea să „ramburseze capitalul şi dobânzile datoriei Greciei“, ceea ce înseamnă „faliment“.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO