Business Internaţional

Preşedintele Coreei de Sud, Yoon Suk Yeol, promite sprijin sporit pentru Ucraina

Preşedintele Coreei de Sud, Yoon Suk Yeol, promite...

Autor: Cosmin Pirv

15.07.2023, 17:45 28

Preşedintele Coreei de Sud, Yoon Suk Yeol, aflat sâmbătă într-o vizită la Kiev, s-a angajat să sporească asistenţa umanitară şi militară neletală pentru Ucraina.

În cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele sud-coreean a spus că Seulul va extinde amploarea livrărilor faţă de anul trecut, când a furnizat materiale precum căşti şi veste antiglonţ.

De asemenea, Yoon a adăugat că ajutorul umanitar va fi majorat la 150 de milioane de dolari în 2023, de la 100 de milioane de dolari anul trecut.

Preşedintele Volodimir Zelenski i-a mulţumit omologului său sud-coreean pentru vizită, prima din istoria relaţiilor dintre cele două ţări.

Preşedintele sud-coreean a efectuat sâmbătă o vizită surpriză în Ucraina.

Potrivit The Guardian, Yoon a vizitat Bucha şi Irpin, oraşe în care au fost găsite cadavre de civili pe străzi şi au fost descoperite gropi comune după ce trupele ruseşti s-au retras anul trecut. El a depus flori la un monument dedicat celor morţi în război.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO