Business Internaţional

Preşedintele Letoniei organizează un referendum pentru dizolvarea Parlamentului

Preşedintele Letoniei a dizolvat Parlamentul

Autor: Adrian Voicu

29.05.2011, 15:53 191

Preşedintele Letoniei a cerut sâmbătă organizarea unuireferendum în vederea dizolvării Parlamentului, informeazăBloomberg.

Preşedintele Valdis Zatlers a făcut anunţul în cadrul unuidiscurs televizat, la o zi după ce acesta s-a întâlnit cupreşedintele american Barack Obama în Varşofia.

Joi, Fondul Monetar Internaţional a autorizat un împrumut pentruLetonia în valoare de 171 milioane dolari, apreciind "acţiunile depolitică economică puternice... care au ajutat la restaurareaîncrederii, a contribuit la revenirea economică şi au permis unprogres semnificativ în vederea aderării la moneda euro".

Tot joi, Banca Mondială a aprobat un împrumut de 143 milioanedolari, care va expira în 10 ani, pentru "a proteja grupurilevulnerabile în timpul contracţiei economice, şi pentru a reduce dincosturile sociale ale consolidării fiscale".

Decizia de dizolvare a Parlamentului vine după ce instituţialegislativă a eşuat în a ridica imunitatea unui deputat acuzat decorupţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO