Business Internaţional

Preţul aurului continuă să crească pe măsură ce tot mai mulţi investitori caută să-şi ţină lichidităţile la loc sigur

Preţul aurului continuă să crească pe măsură ce tot mai mulţi investitori caută să-şi ţină lichidităţile la loc sigur

Autor: Adrian Voicu

19.08.2011, 10:53 460

Preţul aurului a continuat să crească astăzi, urcând cu 1% la un nou record, de peste 1.850 de dolari pe uncie, investitorii căutând un refugiu cât mai sigur pe fondul înrăutăţirii situaţiei pe bursele internaţionale, a încetinirii economice din SUA şi a crizei financiare care nu vrea să părăsească Europa.

Preţul spot al aurului a urcat cu 1,6% la un nou nivel record, de 1.856,50 dolari, revenind ulterior spre un preţ de 1.850,60 dolari.

"Nu este surprinzător dacă ţinem cont de temerile privind Europa şi datele economice privind SUA", a declarat pentru Reuters Darrne Heathcote, şef al diviziei de trading al Investec Australia.

"Este puţin probabil ca aurul să cadă în aceste momente, ţinând cont că este atât de multă nesiguranţă şi nervozitate pe pieţe".

Firma de consultanţă GFMS, divizie a Thomson Reuters, consideră că nesiguranţa privind economia globală va continua să ducă la creşterea preţului aurului, acesta putând ajunge la 1.900 de dolari pe uncie în următoarele şase luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO