Business Internaţional

Prietenul celui de-al doilea jurnalist american decapitat în Irak îl provoacă pe liderul grupării teroriste la o dezbatere despre Islam

Prietenul celui de-al doilea jurnalist american decapitat...

Autor: Luciana Georgescu

04.09.2014, 11:36 1688

Un prieten apropiat al lui Steven Sotloff, al doilea jurnalist american decapitat de ISIS, l-a provocat pe şeful grupării teroriste la o dezbatere pe tema islamismului, scrie ABC News.

“Am un mesaj pentru Abu Bakr al-Baghdadi”, a spus Barak Barfi, prietenul lui Sotloff şi purtătorul de cuvânt al familiei în faţa camerelor de filmat ale unei televiziuni arabe. “Ai spus că Ramadanul reprezintă o lună încărcată de milă, dar unde este mila ta? Vorbeşti despre islam şi cartea sfântă Coranul, însă cunosc semnificaţia versurilor din Coran”, a mai adăugat Barfi.

Prietenul lui Sotloff a citat apoi un vers din cartea sfântă a islamului care face referire la dispreţul lui Dumnezeu pentru asupritori.

“Abu Bakr sunt pregătit să purtăm o dezbatere. Mă adresez cu gânduri de pace, nu am o sabie în mână şi sunt pregătit pentru răspunsurile tale”, a mai spus Sotloff.

Provocarea lui Barfi pentru al-Baghdadi a venit după citirea primei afirmaţii a familiei lui Sotloff de la confirmarea oficială a decesului de către autorităţile americane. Jurnalistul a fost decapitat în timpul unei înregistrări video de către un membrul al grupării ISIS.

“Nu vom permite duşmanilor să ne ţină ostatici cu singura armă pe care o posedă: frica”, a declarat familia jurnalistului.

Barfi şi-a început discursul printr-o adresare către persoanele islamice şi prin aducerea-aminte a respectului lui Sotloff pentru cultura musulmană.

Barfi, cercetător specalizat în cultura islamică şi vorbitor fluent al limbii arabe, a fost responsabil de derularea activităţilor pentru aducerea acasă a jurnalistului dispărut în Siria în august 2013. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO