Business Internaţional

Principalele ştiri pe scurt din business-ul internaţional

07.11.2010, 23:10 5

Preţul petrolului a atins vineri un maxim alultimilor doi ani, de peste 87 dolari pe baril, după ce noulprogram de stimulare economică aprobat de Fed a sporit interesulinvestitorilor pentru plasamente la bursele de mărfuri.

Asigurătorul american AIG a raportat o pierderede 2,4 miliarde de dolari în trimestrul al treilea, faţă de unprofit de 455 de milioane de dolari în perioada similară a anuluitrecut, din cauza pierderilor rezultate din vânzarea diviziei decredite de consum.

Veniturile Toyota au crescut cu 15,5% în primajumătate a anului fiscal 2010-2011, respectiv perioadaaprilie-septembrie, la 9.678 miliarde yeni (119 miliarde dedolari), iar grupul a ridicat prudent prognoza de profit la nivelulanului.

Bursa de la Londra a fost, aparent, victimaunui sabotaj misterios săptămâna trecută, care a impus amânareaimplementării unor tehnologii revoluţionare şi a cauzat consternareîn City, centrul financiar al capitalei britanice. Tranzacţiile peplatforma paneuropeană Turquoise, o subsidiară a bursei de laLondra, s-au întrerupt brusc. Specialiştii IT au avut nevoie dedouă ore pentru reluarea schimburilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO