Business Internaţional

Principalul actionar al Puma a scos la vanzare intregul pachet de actiuni

03.06.2003, 00:00 82



Actiunile producatorului german de echipamente si articole sportive Puma au scazut, luni, cu peste zece procente, dupa ce principalul actionar al companiei a anuntat ca scoate la vanzare toata participatia sa.



Grupul Monarchy Enterprise Holdings BV din industria americana de divertisment a abilitat banca de investitii Goldman Sachs sa plaseze la bursa 6,7 milioane de actiuni Puma, reprezentand aproape 43% din capitalul producatorului german.



Operatiunea a majorat numarul de actiuni Puma care pot fi tranzactionate liber pe piata, la 90% din capitalul producatorului.



Piata a reactionat in urma acestor informatii, cotatia coborand cu 10,44%, la 81,50 euro. Actiunile s-au redresat ulterior, fiind tranzactionate in scadere cu 4,5%.



Potrivit unui comunicat al celui de-al saselea mare producator de incaltaminte sport din lume, fostul actionar va sprijini in continuare activitatea Puma.



"Contractul actual de colaborare este valabil pe o perioada de cinci ani", se precizeaza in comunicat.



Monarchy a achizitionat actiunile Puma in 1996, cand cotatia era cu aproape o treime mai mica decat in prezent. Ulterior, compania a lansat un program de investitii destinat recastigarii cotei de piata pe care a pierdut-o in favoarea rivalilor sai.



In ultimii patru ani, profitul Puma a crescut de aproape 20 de ori. Surse din cadrul companiei estimeaza ca profitul pe 2003 va creste cu 50% fata de anul trecut, saltul fiind superior celor anticipate pentru rivalii Adidas-Salomon AG si Nike Inc. Puma a inregistrat in ultimul trimestru al anului trecut o crestere de 72,7% a profitului brut, pana la 48,6 milioane de euro, volumul vanzarilor crescand cu 48%, pana la 292 milioane de euro.



Rezultatele peste asteptari anuntate de Puma se incadreaza in tendinta expansionista a pietei articolelor de sport, piata caracterizata totusI de o instabilitate pronuntata. In ultimul trimestru al anului trecut rezervele de cereri, un indicator cheie al viitoarelor vanzari, au crescut cu 60% pana la 501 milioane de euro, cel mai inalt nivel de pana acum, sprijinind asteptarile companiei legate de continuarea tendintei de crestere. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO