Business Internaţional

Proces nou pentru PricewaterhouseCoopers

23.04.2003, 00:00 13

Amerco, compania mama a grupului american de inchiriat camioane U-Haul, a intentat un proces impotriva fostei sale firme de audit PricewaterhouseCoopers in care solicita peste 2,5 mld.$ ca despagubiri pentru pierderile provocate de activitatea firmei de audit in ultimii sapte ani, informeaza Financial Times.
Amerco considera ca PwC a provocat o serie de evenimente care au condus la restructurarea bilantului sau contabil si nevoia de a cauta finantari noi de 850 milioane de dolari. Amerco a renuntat la serviciile firmei de audit in luna iulie a anului trecut.
Reprezentantii Amerco au afirmat la inceputul saptamanii ca plangerea, inaintata la tribnalul din Arizona, este rezultatul "comportamentului neglijent, fraudulos si pagubitor" al PwC in ultimii sapte ani. In plus, oficialii companiei au declarat ca Amerco a cerut sfatul firmei de audit despre care ar fi cea mai buna cale de a inregistra contabil relatia cu SAC Holding, doar pentru ca in februarie 2002 Pwc sa spuna celor de la Amerco ca sfatul era prost.
Joe Shoen, presedintele companiei Amerco a declarat ca: "Amerco isi pledeaza cauza impotriva PwC pentru a fi compensata pentru raul pe care l-a suferit. Actionarii Amerco si publicul pot sa aiba acum o vedere mai clara si mai completa a situatiei".
Grupul U-Haul spune ca acum a acceptat o propunere de finantare de 865,75 milioane de dolari si ca face progrese cu restructurarea dupa ce o lipsa de lichiditati l-a impiedicat sa achite un imprumut obligatar in octombrie 2002. Aceasta a fost privita ca o alta lovitura pentru credibilitatea companiei Amerco, la numai cinci zile dupa ce grupul si-a asigurat investitorii ca dispune de lichiditati suficiente pentru a-si indeplini obligatiile.
U-Haul, care a fost fondata in 1945, imprumuta camioane si camionete prin intermediul a aproximativ 16.000 de centre distribuite pe teritoriul Statelor Unite si Cnadei si ofera facilitati de depozitare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO