Business Internaţional

Profiturile FedEx, cu 35% mai mari

24.03.2006, 00:00 21

FedEx, a doua companie de logistica din lume, a inregistrat in cel de-al treilea trimestru fiscal o crestere a profitului de 35 de procente, informeaza Blooomberg.

Profitul net a crescut in trimestrul care s-a incheiat pe 28 februarie pana la 354,5 milioane de euro, adica 1,14 euro pe actiune, fata de 262,5 milioane de euro in aceeasi perioada a anului trecut. Vanzarile au crescut cu 9 procente, atingand 6,62 miliarde de euro. FedEx si-a revizuit pozitiv previziunile referitoare la profitul pe intregul an cu 3,9 procente.

Cresterea profitului se datoreaza majorarii pretului de transport cu aproximativ 5,5 procente si suprataxei de petrol. Un analist de la Bear Stearns considera ca aceasta suprataxa duce la cresterea veniturilor cu 0,04 euro pe actiune. Frederick Smith, director la FedEx, a declarat ca dezvoltarea pe pietele din SUA, China si Japonia vor fi viitoarele motoare ale cresterii profiturilor grupului.

"A fost un nou trimestru cu rezultate exceptionale", a declarat Donald Broughton, analist la A.G. Edwards.

Actiunile FedEx au crescut cu 19 procente in ultimele 12 luni. Actiunile au atins cea mai mare valoare pe 15 martie, anul acesta, cand au ajuns la 96,08 euro.

"Actiunile au fost cotate foarte bine anul acesta", a declarat Brougton. "Au fost foarte multe speculatii referitoare la cresterea actiunilor. Cand asteptarile sunt atat de mari este greu sa te lupti cu ele", a adaugat el.

Profitul de pe ultimul trimestru a depasit media castigurilor estimata de analisti de 1,07 euro pe actiune. Pe ultimul trimestru se asteapta o crestere a profitului pe actiune intre 1,36 si 1,49 de euro. Profitul pe actiune in aceeasi perioada a anului trecut a fost de 1,20 euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO