Business Internaţional

Programul cash pentru paşapoarte atrage critici

Programul cash pentru paşapoarte atrage critici

Autor: Catalina Apostoiu

12.06.2018, 00:00 187

Partidul de guvernământ al Moldovei, Partidul Democrat, a propus modificarea legii cetăţeniei în sensul acordării cetăţeniei moldovene investitorilor străini bogaţi ocolindu-se procedurile standard, proceduri care au inclus până acum învăţarea limbii şi studierea constituţiei, potrivit emerging-europe.com.

Parlamentul ţării este însă divizat cu privire la această propunere, unii parlamentari temându-se că acest pas va duce la deteriorarea reputaţiei Moldovei în ceea ce priveşte corupţia. Numărul celor care pot aplica pentru cetăţenie a crescut de la 5.000 la un număr necunoscut, subminând imaginea ţării. În plus, numele noilor cetăţeni nu este indicat în documente oficiale.

Moldova şi-a lansat actualul program de cetăţenie prin investiţii în septembrie 2017. În conformitate cu acesta, cei care investesc cel puţin 250.000 de euro în imobiliare, obligaţiuni guvernamentale sau în fondul public de investiţii al ţării sunt eligibili pentru obţinerea cetăţeniei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO