Business Internaţional

Racheta Falcon 9 a companiei SpaceX a ratat din nou aterizarea la punct fix pe apă

Autor: Departamentul Life

17.01.2016, 22:13 664

Cu o greutate de 550 kg, Jason-3 este al patrulea satelit care monitorizează Oceanul Planetar, iar misiunea are o durată planificată de cel puţin trei ani, cu un obiectiv final de cinci ani.

Jason-3 reprezintă un parteneriat internaţional cu patru agenţii: NOAA, NASA, Agenţia Spaţială Franceză CNES (Centrul Naţional de Studii Spaţiale) şi EUMETSAT (Organizaţia Europeană pentru Exploatarea Sateliţilor Meteorologici).

Reuşita aterizării pe apă ar oferi companiei SpaceX posibilitatea de a refolosi rachete şi în misiuni mult mai solicitante, precum lansarea unor sateliţi cu o greutate mai mare, potrivit reuters.com.

După mai multe teste şi încercări ratate, în decembrie 2015, lansatorul Falcon 9 a reuşit să aterizeze la punct fix pe uscat, în Florida.

Compania SpaceX, deţinută de miliardarul Elon Musk, are un portofoliu de comenzi de aproape 60 de lansări spaţiale, valorând circa 7 miliarde de dolari, pe care trebuie să le efectueze pentru companii comerciale, NASA şi alte agenţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO