Business Internaţional

Renault si-a desemnat un consultant in negocierile cu GM

07.09.2006, 18:57 14

Renault a desemnat o banca de investitii franceza pentru a ii oferi servicii de consultata in discutiile despre o posibila alianta cu General Motors, scrie Financial Times.
Producatorul francez de automobile urmeaza sa desemneze cel putin inca o banca americana cu acelasi scop, avand in prezent in vizor opt candidate.
Banca franceza care va oferi consultata pe marginea acestei probleme este BNP Paribas, unde presedintele Renalt, Louis Schweitzer, este director non-executiv.
Cateva din persoanele implicate in desemnarea consultatilor au spus ca acest proces urmeaza a fi finalizat peste cateva saptamani. Posibila alianta intre Renault, partenerul sau japonez de mai multi ani, Nissan, si General Motors, cel mai mare producator de automobile din lume, ar forma un gigant care ar controla un sfert din totalul vanzarilor de automobile la nivel mondial.
Cele trei companii analizeaza in prezent eventualele costuri si beneficii pe care le-ar implica fuziunea si urmeaza sa dea un raspuns la sfarsitul lunii octombrie.
Carlos Ghosn, CEO al grupului Renault-Nissan, a declarat ca pentru a asigura o alianta durabila este necesar ca fiecare din cele trei companii sa detina actiuni de la celelalte doua.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO