Business Internaţional

Retailul s-a înzăpezit: Vânzările magazinelor britanice au scăzut cu 10% în luna martie, la un nivel nemaivăzut de la criza financiară. Analiştii dau vina pe ninsori

Retailul s-a înzăpezit: Vânzările magazinelor...

Autor: Alex Ciutacu

08.04.2018, 08:00 176

Retailerii britanici au suferit cel mai mare declin la nivelul vânzărilor, nemaiîntâlnit de la criza din 2008, încât ninsorile abundente din luna martie au ţinut clienţii în casă, potrivit Bloomberg.

Vânzările magazinelor clasice (n.r: „brick and mortar”) au scăzut cu 10,1% în luna martie, înregistrând a doua cea mai proastă lună din istoria recentă, potrivit unui raport întocmit de firma de consultanţă de business BDO. Mai multe zile cu temperaturi sub zero grade şi o serie de ninsori puternice a întrerupt circulaţia pe drumurile şi pe calea ferată din Marea Britanie.

„Martie a fost o lună brutală pentru magazine”, a transmis Sophie Michael, şefa diviziei de retail în cadrul BDO. „Vremea a fost severă, iar reacţia clienţilor a arătat cât de subţire este încrederea clienţilor în momentul de faţă”.

Vremea nefavorabilă a venit într-un context în care retailerii britanici se luptă cu o creştere a costurilor şi cu o scădere a consumului. Companii precum Toys „R” Us din Marea Britanie sau retailerul de electronice Maplin, s-au prăbuşit deja în luna februarie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO