Business Internaţional

Reuters este in cautarea unui nou presedinte

14.04.2003, 00:00 17

Reuters se afla in cautarea unui nou presedinte, care sa-l inlocuiasca pe Sir Christopher Hogg, ce s-a aflat la conducerea de media timp de 18 ani.
Grupul a desemnat, precizeaza Financial Times, unele agentii internationale ce au misiunea de a gasi un succesor pentru Sir Christopher Hogg in urmatoarele luni.
Cel mai vechi membru al consiliului de conducere al companiei, care este si presedinte al companiei GlaxoSmithKline, este asteptat sa-i informeze pe actionari saptamana viitoare in legatura cu initierea procesului de succesiune. Detaliile procesului vor fi dezvaluite in cadrul intrunirii anuale, cand consiliul de conducere ar putea fi criticat in legatura cu scaderea profiturilor companiei, cat si cu declinul sever al pretului actiunilor.
Actiunile Reuters au scazut de la 548,5p la 106,75p, echivaland cu o scaderea a capitalizarii de piata a grupului de la 7,8 miliarde de lire sterline (12,3 miliarde de dolari) la 1,5 miliarde de lire sterline. Veniturile obtinute pe primul trimestru, ce vor fi publicate saptamana viitoare, ar putea indica o scadere de aproximativ 685 milioane de lire sterline. Acest declin este determinat de faptul ca bancile, firmele comerciale, cat si alti clienti ai grupului au comandat mai putine terminale si servicii de date.
La inceputul acestui an, Reuters anunta lansarea unui program de restructurare, in valoare de 340 milioane de lire sterline, incluzand eliminarea a aproximativ 3.000 de locuri de munca, in incercarea de a creste profitul si de a elimina o serie de operatiuni periferice. Evolutia acestui proces de restructurare, cat si ultimele rezultate inregistrate de companie vor fi discutate in cadrul consiliului de conducere al grupului.
Ca parte a acestui proces, Reuters isi va reduce drastic numarul de platforme tehnologice si retele utilizate pentru serviciile de date. Totusi, continua volatilitate a pietei ar putea obliga grupul sa-si accelereze procesul reducerii locurilor de munca.
Majoritatea analistilor au anticipat deja o scadere de 10% a vanzarilor grupului in acest an, insa unii se tem ca situatia s-ar putea inrautati in lunile ce urmeaza.
Totusi, se pare ca Sir Christopher Hogg va sustine procesul de restructurare si strategia urmarite de directorul executiv al grupului,Tom Glocer. Acesta doreste simplificarea portofoliului de produse oferite de grup si concentrarea asupra continutului informational si de date, mai degraba decat asupra serviciilor tehnologice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO