Business Internaţional

Românii, înlăturaţi de pe străzile dintr-un oraş francez, înaintea vizitei lui Nicolas Sarkozy

Românii, înlăturaţi de pe străzile dintr-un oraş francez, înaintea vizitei lui Nicolas Sarkozy

Foto: AFP/Mediafaxfoto

Autor: Mediafax

18.11.2011, 11:47 980

Persoanele fără adăpost şi românii au fost înlăturaţi de pe străzile din Avignon, în sud-estul Franţei, unde preşedintele Nicolas Sarkozy va participa, vineri, la o întâlnire anuală a mediilor culturale şi economice, relatează La Provence, în ediţia electronică.

"Evitaţi să respiraţi prea tare dacă vă plimbaţi astăzi (vineri) pe străzile din Avignon, acest gest ar putea fi considerat o provocare", scrie publicaţia franceză, adăugând că a fost mobilizată o adevărată "armată de jandarmi" şi 166 de efective ale securităţii publice pentru protecţia celor 550 de personalităţi care participă la Forumul din Avignon.

Strada pe care va trece preşedintele francez, a cărui vizită durează o jumătate de zi, a fost "curăţată" de persoanele fără adăpost şi de români, pe care poliţiştii au început să îi înlăture fără prea multe precauţii. De asemenea, pe multe străzi circulaţia a fost interzisă.

Sarkozy urmează să ajungă în oraş la ora 11.20 (12.20 ora României).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO