Business Internaţional

Rubla urcă la maximul ultimelor 3 săptămâni faţă de dolar, pe fondul discuţiilor Putin-Macron

Rubla urcă la maximul ultimelor 3 săptămâni faţă de...

Autor: Dorin Oancea

07.02.2022, 14:50 406

Rubla rusească a urcat luni la un maxim al ultimelor trei săptămâni faţă de dolar, pe fondul preţurilor solide la petrol, deşi creşterile sale au fost limitate de tensiunile legate de Ucraina, scrie Reuters.

La ora 11:34 GMT, rubla a câştigat 0,5%, ajungând la 75,44 unităţi faţă de dolar, cel mai ridicat nivel din 13 ianuarie.

Cel mai probabil interval pentru ruble în următoarele zile este de 74,50-76,50, a declarat Dmitry Polevoy, şeful departamentului de investiţii de la LockoInvest.

Faţă de euro, rubla s-a întărit cu 0,6%, la 86,38 unităţi.

Rubla s-a îndepărtat de minimul de aproape 15 luni de 80,4125 atins luna trecută, când puterile occidentale au ameninţat că vor impune mai multe sancţiuni dacă Rusia invadează Ucraina. Kremlinul a negat că ar avea astfel de planuri.

Piaţa va fi cu ochii pe întâlnirea de luni a preşedintelui Vladimir Putin cu omologul său francez Emmanuel Macron. Kremlinul a declarat că ar putea exista un anunţ despre întâlnire după ora 1600 GMT.

De asemenea, traderii se vor uita la ziua de vineri, când se aşteaptă ca Banca Rusiei să majoreze rata dobânzii cheie de la 8,5% în lupta sa împotriva inflaţiei.

Ţiţeiul Brent, o referinţă globală pentru principalul produs de export al Rusiei, a scăzut cu 0,4%, la 92,90 dolari pe baril, dar s-a tranzacţionat aproape de cel mai ridicat nivel din 2014, de 94,00 dolari, pe care l-a atins mai devreme în cursul zilei de luni.

Indicii bursieri ruşi au fost în creştere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO