Business Internaţional

Rusia a reluat exporturile de caviar în Europa

 Rusia a reluat exporturile de caviar în Europa

Autor: Negoita Anca Maria

10.02.2011, 17:05 39

Rusia a reînceput exporturile de caviar în Uniunea Europeanădupă nouă ani de pauză. Rusia a decis să permită exporturile depână la 150 de kg caviar negru de la peşte de crescătorie ca "volumsimbolic", a declarat Alexander Savelyev, purtătorul de cuvântFederal Fisheries Agency.

"Scopul este să spargem gheaţa care s-a format în ultimii nouăani", a zis Savelyev. Pentru că sturionul a fost pe cale dedispariţie, Rusia a interzis exportul de caviar în anul 2002. Cutoate acestea, pentru că au fost încurajate exporturile ilegalecătre Europa prin Turcia şi Caucaz, europenii nu vor simţi odiferenţă prea mare pe piaţă. "Ei sunt obişnuiţi să vadă însupermarketuri caviar din Rusia. Pentru ei nu a dispărut niciodatăşi puţini sunt cei care ştiu că era importat ilegal", spuneSavelyev.

Acesta prevede o creştere a volumul de caviar exportat în viitorulapropiat. Mai multe crescătorii de peşte ss-au dezvoltat deja înregiunile Kaluga, Rostov, Astrakhan şi Novosibirsk. "Ne aşteptăm lao producţie de 200 de tone de caviar pe an pentru o piaţă de 350 detone", a declarat acesta pentru AFP.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO