Business Internaţional

S-a terminat conflictul? Rusia anunţă că îşi retrage o parte din trupele de la graniţa cu Ucraina

S-a terminat conflictul? Rusia anunţă că îşi retrage...

Autor: Ştefan Stan

15.02.2022, 12:11 19971

Rusia anunţă că îşi retrage o parte din forţele de la graniţa cu Ucraina, însă guvernul de la Kiev rămâne sceptic în condiţiile în care peste 100.000 de soldaţi încă sunt masaţi, scrie BBC.  

”Unităţile militare din diviziile de Sud şi de Vest şi-au încheiat misiunile şi au început să se îmbarce să fie relocate. Unităţile separate se vor deplasa ca parte dintr-un convoi militar. Un număr de exercitii de luptă au fost organizate conform planului”, a spus Igor Konashenkov, purtătorul de cuvânt al ministerului Apărării din Rusia.

Forţele armate ale Federaţiei Ruse sunt în continuare implicate în exercitii la scară largă, din care fac parte toate diviziile militare, a mai spus purtătorul de cuvânt. Rusia are poziţionaţi aproximativ 130.000 de soldaţi la graniţa cu Ucraina, inclusiv aporape 30.000 care iau parte la exerciţii militare în Belarus. 

”Rusia trebuie să îşi retragă toate forţele rămase la graniţa comună. Noi avem o regulă: nu crede ce auzi, crede ce vezi. Când vom vedea o retragere, vom crede într-o de-escaladare a conflictului”, a spus Dmytro Kuleba, ministrul Afacerilor Externe din Ucraina. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO