Business Internaţional

Scandalos de scump: pe ce au dat banii miliardari lumii în luna august. Topul cumpărăturilor

Scandalos de scump: pe ce au dat banii miliardari lumii în luna august. Topul cumpărăturilor

Topul cumpărăturilor

Autor: Radu Racu

01.09.2011, 11:59 1296

Într-o lună august în care pieţele şi-au ţinut respiraţia ameninţate de o nouă criză mondială, piaţa luxului nu pare să fie ameninţată, tranzacţii de sute de milioane de dolari având ca obiect vile impunătoare, iahturi uriaşe, maşini de colecţie sau timbre rare. Business Insider face un top al celor mai "scandaloase" achiziţii din această perioadă.

Cea mai scumpă tranzacţie este probabil achiziţia yahtului Serene, considerat al 9-lea ca mărime în lume, pentru circa 300 de milioane de dolari, de către un magnat anonim. Megaiahtul include doua platforme de aterizare pentru elicoptere, un mini-submarin şi o piscină interioară.

Top achiziţii "scandaloase" - galerie FOTO

Pe locul al doilea în topul cumpărăturilor se situează cea mai scumpă proprietate vândută în Marea Britanie - Park Palace, adjudecată de un miliardar rus pentru 228 de milioane de dolari. Domeniul are 27 de dormitoare şi include şi două terenuri complete de golf.



Un Ferrari Testa Rossa din 1957 a fost cumpărat în luna august la licitaţie, pentru 16,4 milioane de dolari. Modelul şi-a bătut propriul record de cea mai scumpă maşină vândută vreodată, la un preţ anterior de 3,9 milioane de dolari.

O jachetă Masters din anul 1930, care a aparţinut fondatorului turneului omonim, Bobby Jones, a fost achiziţionată de un colecţionar pentru 310.000 dolari.

Printre tranzacţiile scandaloase se numără şi vânzarea unor timbre chinezeşti la licitaţie pentru suma record de 184.400 de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO