Business Internaţional

Secretarul de stat al SUA, Hillary Clinton, ar putea prelua conducerea Băncii Mondiale - surse

Secretarul de stat al SUA, Hillary Clinton, ar putea prelua conducerea Băncii Mondiale - surse
10.06.2011, 12:45 187

Secretarul de stat al SUA, Hillary Clinton, discută cupreşedinţia americană posibilitatea de a părăsi diplomaţia CaseiAlbe pentru a prelua anul următor conducerea Băncii Mondiale,devenind astfel prima femeie care ajunge şef al instituţiei, audeclarat surse apropiate situaţiei, pentru Reuters.

Preluarea de către Hillary Clinton a postului la Banca Mondialăar putea avea loc anul următor, odată cu încheierea mandatuluiactualului preşedinte al băncii, Robert Zoellick.

Astfel, atât Banca Mondială, cât şi Fondul Monetar Internaţional(FMI) ar putea fi conduse, pentru prima dată în istoria celor douăinstituţii financiare, de femei. Ministrul francez de Finanţe,Christine Lagarde, este considerată favorită pentru preluareafuncţiei de director general al FMI.

Hillary Clinton, fostă Primă Doamnă a SUA şi rivală apreşedintelui Barack Obama în cursa internă din Partidul Democratpentru nominalizarea în cursa prezidenţială, a devenit rapid unadintre cele mai influente persoane din executivul american, noteazăReuters.

Clinton a declarat în public că nu intenţionează să rămână laconducerea Departamentului de Stat pentru mai mult de patru ani.Apropiaţi ai acesteia au afirmat că şi-a exprimat interesul pentrupreluarea postului la Banca Mondială dacă Zoellick ar pleca în2012, la încheierea actualului mandat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO